Whitesnake

Whitesnake on vuonna 1978 Iso-Britanniassa perustettu rock- bändi. David Coverdale perusti yhtyeen paria vuotta aiemmin hajonneen Deep Purple- yhtyeensä tilalle. Bändi nousi Britanniassa melkoiseen suosioon julkaistuaan neljännen Ready an’ Willing- nimisen albuminsavuonna 1980.

Ulkomailla bändi huomattiin kuitenkin vasta useaa vuotta myöhemmin, kun se julkaisi 1987- nimisen albuminsa. Erityistä menestystä bändi alkoi tuolloin nauttia Yhdysvalloissa. Bändi teki 80- luvulla vielä toisenkin levyn, mutta pian sen jälkeen Coverdale hajotti bändin koska halusi pitää taukoa.

Whitesnake teki pari hyvin lyhyeksi jäänyttä comebackia 90- luvulla, joista toisen aikana se ehti julkaista myös studioalbumin (Restless Heart, 1997). Kolmas comeback vuonna 2002 kantoi kuitenkin hedelmää ja yhtye on ollut jälleen toiminnassa siitä lähtien, joskin alkuperäisistä jäsenistä mukana on enää itse Coverdale.

Seuraavaa albumia saatiin paluusta huolimatta odottaa vielä pitkään, sillä Good to Be Bad- levy ilmestyi vasta vuonna 2008, 20 vuotta edellisen albumin jälkeen. Vuonna 2011 ilmestynyt Forevermore otettiin avosylin vastaan niin kriitikoiden kuin yleisönkin joukossa. Whitesnaken uusin albumi The Purple Album julkaistiin keväällä 2015, ja sen jälkeen bändi aloitti The Purple Tour- nimisen kiertueen, joka saapuu myös Suomeen Helsingin jäähallille marraskuussa 2015.