Status Quo

Status Quo on jo vuodesta 1962 saakka toiminnassa ollut brittiläinen rock- yhtye. Status Quon perustivat basisti Alan Lancaster ja kitaristi Francis Rossi, joskin bändin nimi ehti vaihtua useampaan kertaan ennen kuin se vakiintui Status Quoksi.

Ensimmäisen albuminsa Picturesque Matchstickable Messagesin yhtye julkaisi hieman sen jälkeen, kun single Pictures of Matchstick Men oli tehnyt heistä kuuluisia myös kotimaansa ulkopuolella, muun muassa Yhdysvalloissa.

Yhtyeen ensimmäiset singlet olivat tyyliltään ajalle tyypillistä psykedeelistä popmusiikkia, mutta 1970- luvulla bändi siirtyi soittamaan hard rockia. Status Quosta tuli menestys kategoriassaan ja samalla yksi Britannian suosituimmista rockbändeistä. Yhtye on ollut hyvin tuottoisa ja julkaissut vuosien varrella yhteensä 31 studioalbumia, joista viimeisin Aquostic (Stripped Bare) ilmestyi vuonna 2014. Lisäksi Status Quo on julkaissut kahdeksan kokoelma-albumia ja viisi livealbumia, joista uusin Back2SQ.1 – The Frantic Four Reunion on taltiointi Abbey Roadilta vuodelta 2013.

Status Quon menestys ei kuitenkaan ole lopahtanut vuosien saatossa kuten monien muiden 70- luvun rockbändien, vaan se on kivunnut listasijoille jopa viidellä perättäisellä vuosikymmenellä. Status Quon levyjä on myyty maailmalla yli 118 miljoonaa kappaletta ja keikoilla on vuosien varrella vieraillut arviolta yli 30 miljoonaa ihmistä.