Naked

Naked on Helsinkiläinen yhtye, joka jakaa nimensä useamman muun musiikkimaailmassa vaikuttavan yhtyeen kanssa. Yhtyeeseen kuuluu neljä jäsentä.

Yhtyeen keulahahmona ja laulaja-kitaristina toimii The Muff. Muut yhtyeen jäsenet ovat yhtyeen toinen kitaristi Zack Schleidecker, rumpali Mr. Tikka ja basisti Ilari Hämäläinen. Yhtyeen kokoonpano on basistia lukuunottamatta nykyäänkin sama kuin bändin aloituskokoonpano. Basisteja on ollut bändin riveissä useita, ainakin neljä.

Yhtye soittaa suomalaisiinkin hyvin uppoavaan hard-rockia.Se julkaisi ensimmäisen levynsä This Goes To Eleven vuonna 2004. Kovinkaan vanhasta bändistä ei siis ole kyse. Ennen ensimmäisen studioalbuminsa julkaisua Naked oli julkaissut sinkut Hard To Get (2002) ja Look At Me (2003). Kokonaisuudessaan yhtye on julkaissut neljä studioalbumia. Esikoisalbumin jälkeen, vuonna 2006, julkaistiin Let’s Get Naked…And Start A Revolution -niminen albumi. Kolmas albumi Superstate seurasi heti seuraavana vuonna. Viimeisin julkaistu albumi on vuodelta 2010 ja se kantaa nimeä Double Down.

Yhtye vaihtoi levy-yhtiötään neljännelle albumilleen ja se myös tuotti kyseisen levyn kappaleet itse. Neljäs levy siivittikin Nakedin musiikkiuraa aina USA:n kiertueelle asti. Albumia varten muun muassa keulahahmo The Muff kierteli maailmaa muutaman vuoden ajan.

Yhtyeestä ei ole 2010 julkaistun Double Down -albumin jälkeen julkaissut uutta musiikkia, mutta kokoontui yhdessä niin sanotulle reunion -keikalle viimevuoden lopussa.