Blues rock

Blues rockilla viitataan yleensä rock- musiikkiin, joka sisältää vaikutteita bluesista, mutta aivan yhtä hyvin termiä voidaan käyttää rocksoundilla soitettavasta bluesista. Blues rock lasketaan kuuluvaksi populaarimusiikin genreen. Se syntyi Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa 1960- luvun alkupuolella.

Lukuisat 60- ja 70- luvun supersuositut rock- bändit, kuten The Rolling Stones, soittivat hard rockin ohella myös selkeästi blues rockiksi luokiteltavaa, blues- piirteitä sisältävää musiikkia. Myös muun muassa Jimi Hendrixin tuotannossa on löydettävissä selkeitä piirteitä bluesista ja moni alkuvaiheen heavy metal- kappaleistakin on selvästi bluesiin pohjautuvaa. Muita tunnettuja puhtaan blues rockin soittajia olivat Canned Heat, Ten Years After ja Johnny Winter. Näiden muusikoiden ja yhtyeiden sanoitukset olivat musiikin rytmin lisäksi usein rakenteeltaan blues- tyylisiä.

Blues rockia soittavissa yhtyeissä kuullaan usein instrumentteina sähkö- ja bassokitaraa, rumpuja, pianoa, hammond- urkuja sekä joskus huuliharppua. Blues rockista on myöhemmin kehittynyt lukuisia uusia musiikkityylejä kuten psykedeelinen rock, hard rock, heavy metal, boogie rock ja niin sanottu southern rock. Toki blues rockia kuullaan nykyään vielä sellaisenaankin; tunnetuimpia 2000- luvun blues rockin soittajia lienee yhdysvaltalainen, teknisestä soittotyylistään tunnettu kitaravirtuoosi Joe Bonamassa. Myös yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä kitaristeista Stevie Ray Vaughan soitti blues rockia 80- luvulla